#resepti
Hunajasta on moneksi
Hunaja on monipuolinen elintarvike, jonka kaikkia mahdollisuuksia Suomessa ei ole vielä löydetty. Kaupassa kannattaa suosia kotimaista hunajaa. Hifisti hankkii tuotteensa suoraan tarhaajalta.
Lumoudu lipstikasta
Nostalginen perinneyrtti lipstikka sopii keiton pääraaka-aineeksi tai mausteeksi ruokiin. Lipstikan maussa voi aistia persiljan, sellerin, purjon ja hiukan mintunkin aromeja. – Lipstikka on todellinen hyötykasvi, sillä melkoisesta puskasta voi ottaa ruoanlaitossa käyttöön lähes kaiken, sanoo yrttitilallinen Terhi Saarinen.
Nokkonen on maistuvaa superfoodia
Nokkosen tunnistaa helposti ja se on kätevästi leikattavissa mukaan kotikeittiöön. Nokkonen muistuttaa maultaan vähän pinaattia. Lempeä nokkonen sopii esimerkiksi lettuihin ja piirakoihin.
Energiatehokkaat pataruoat valmistuvat helposti: Nyt kannattaa olla hyvää pataa
Nyt on mehevien ja sähköuunissa helposti valmistettavien pataruokien ja muhennosten aika. Pataruoan aktiiviseen työstämiseen menee aikaa yllättävän vähän – ja loput hoitaa uuni lempeällä lämmöllä. Ja pataruoka vain paranee uudelleen lämmitettäessä.
Joulupuuron voi tehdä myös ohrasta
Monessa suomalaiskodissa riisipuuro on oleellinen osa joulua. Se perinteisin joulupuuro valmistuu kuitenkin kotimaisesta ja terveellisestä ohrasta.
Piimäkakku maistuu syksyllä
Mausteinen piimäkakku on sopiva välipala matkalla kohti joulun makumaailmaa. Piimäkakku on helppo ja vaivaton kahvihetken kaveri.