#astettaalemmas #aurinko #aurinkopaneeli #datahub #energiansäästö #energiantuotanto #energiapolitiikka #energiatehokkuus #energiavinkki #hiilijalanjälki #hyvinvointi #ilmastointi #ilmastonmuutos #kajave #kaukolämpö #kesämökki #kodinkone #kolumni #kotivara #kotona #laiteuutuudet #Laskiainen #lämmitys #lämpö #mahdollistaja #moottorilämmitys #osaaminen #piha #puutarha #pääsiäinen #rakentaminen #resepti #sahkolasku #sisustus #sähkö #sähköasennukset #sähköauto #sähkögrilli #sähköhammasharja #sähköinen liikenne #sähkölentokone #sähkönsiirto #sähkönsäästö #sähköpalo #sähköpotkulauta #sähköpula #sähköpyörä #sähkösavustin #sähköverkko #sähkövero #tekoäly #testi #toimitusvarmuus #tulevaisuus #turvallisuus #työ #valaistus #vapaalla #verkkopalvelu #viihde-elektroniikka #ympäristö #ystävänpäivä

#energiatehokkuus

Kuivausrumpu voi olla sähkösyöppö
Artikkeli 26.05.2023

Likainen kuivausrumpu on todellinen sähkösyöppö. Kuivausrummun kaikki sihdit pitää puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen. Likaiset sihdit nostavat kuivausrummun sähkönkulutusta huomattavasti.

Muista energiatodistus asuinrakennukselle
Artikkeli 19.05.2023

Energiatodistus vaaditaan uudisrakennuksille sekä myynnin ja vuokrauksen yhteydessä muille asuinrakennuksille. Energiatodistusta ei tarvita, jos rakennuksen kerrosala on alle 50 neliötä tai loma-asumiseen tarkoitetulle rakennukselle, jota ei käytetä majoituselinkeinon harjoittamiseen. Energiatodistus kannattaa muistaa, koska sen puuttumisesta on määrätty ensimmäiset uhkasakot.

Omaa sähköntuotantoa aurinkopaneeleilla
Artikkeli 17.05.2023

Aurinkopaneelit sopivat käytännössä kaikenlaisiin rakennuksiin ja kaikille kattotyypeille. Oman aurinkopaneelijärjestelmän koko määritellään oman sähkönkulutuksen mukaan, koska tuottavinta on hyödyntää niiden tuottama sähkö itse.

Puhtaat ikkunat tuovat valoa
Artikkeli 12.05.2023

Jo näin kesän korvalla auringonsäteet ovat taas useammin mukana arjessamme. Viimeistään nyt on aika pestä ikkunat. Puhtaat ikkunat ja niistä sisään pääsevät auringonsäteet vähentävät keinovalon tarvetta.

Keväälläkin kannattaa kiinnittää huomiota lämmitykseen
Artikkeli 14.04.2023

Talven lämmityskausi on loppupuolella. Lämmitystä ei kuitenkaan kannata unohtaa, vaikka auringonsäteet lämmittävät jo ilmaa. Nyt kannattaa huolehtia ilmastoinnin ja lämmityksen säädöistä sekä miettiä mahdollisia huoltotarpeita ennen seuraavaa lämmityskautta.

Energiatehokkuutta lisätään säätämällä talotekniset järjestelmät
Artikkeli 30.03.2023

Rakennusten energiatehokkuutta parannettaessa kannattaa aloittaa taloteknisistä järjestelmistä. Niiden uusimisella, säätämisellä ja kunnossapidolla voidaan päästä jo merkittäviin tuloksiin. Tähän on tarjolla myös neuvontaa.