#astettaalemmas #datahub #energiansäästö #energiantuotanto #energiapolitiikka #energiatehokkuus #energiavinkki #hiilijalanjälki #hyvinvointi #ilmastointi #ilmastonmuutos #kajave #kaukolämpö #kesämökki #kilpailut #kodinkone #kolumni #kotona #laiteuutuudet #Laskiainen #lämmitys #lämpö #mahdollistaja #moottorilämmitys #osaaminen #piha #puutarha #pääsiäinen #rakentaminen #resepti #sahkolasku #sisustus #sähkö #sähköasennukset #sähköauto #sähkögrilli #sähköhammasharja #sähköinen liikenne #sähkölentokone #sähkönsiirto #sähkönsäästö #sähköpalo #sähköpotkulauta #sähköpyörä #sähkösavustin #sähköverkko #sähkövero #testi #toimitusvarmuus #tulevaisuus #turvallisuus #työ #valaistus #vapaalla #verkkopalvelu #viihde-elektroniikka #ympäristö #ystävänpäivä

#sähköverkko

Kysy ennen kuin kaivat
Artikkeli 10.05.2022

Kesällä rakennetaan ja kaivetaan maata. Kun maatöitä tehdään pintaa syvemmältä alueilla, jossa maassa voi olla sähkö- ja tietoliikennekaapeleita, vesijohtoja tai kaukolämpölinjoja, selvitä aina niiden paikat ennen kaivutöiden aloittamista. Taajamissa tarvitset usein myös luvan. Näin et katko kaapeleita etkä putkia.

Sähköverkot ovat mahdollistaja ja edelläkävijä
Artikkeli 14.02.2022

Sähköverkoilla on kriittinen mahdollistajan ja edelläkävijän rooli energiamurroksessa. Samalla sähkönjakelu on Suomen valvotuin toimiala. Taustalla vaikuttaa sähkömarkkinalaki, jonka perusteella sähkönjakelutoimialaa valvova Energiavirasto on laatinut toimialan tekemisiä ohjaavat pelisäännöt – valvontamallin.

Yllättävät muutokset vaikuttavat sähkönjakelun investointeihin
Artikkeli 14.02.2022

Sähkömarkkina lakia muutettiin viime vuonna. Oliko tämä muutos niin suuri, että se antoi viranomaisille luvan myllätä sähkönjakelutoimialan pelisäännöt uuteen kuosiin saman tien? Yllättävät muutokset vaikeuttavat toimintaa ja vaikeuttavat tarvittavia investointeja.

Sähköverkot kestävät aikaisempaa paremmin: Verkkoyhtiöt selättivät Valtterin
Artikkeli 31.01.2022

Sähköverkkoyhtiöt selvisivät hyvin lumimyrkystä. Pahimmillaan vain 4700 asiakasta oli vailla sähköä Valtteri-myrskyn aikana.

Luonnonsuojelulain valmistelussa asiantuntijoiden ääni ei kuulu tasapuolisesti
Artikkeli 06.07.2021

Kestävät energiaratkaisut edellyttävät ennakoitavaa toimintaympäristöä. Energia-alan kannalta lain tärkein ulottuvuus liittyy maankäyttöä tarvitsevien investointihankkeiden toteuttamismahdollisuuksiin ja hyväksyttävyyteen, on sitten kysymys energiantuotannosta, sähkön ja lämmön varastoinnista tai energiaverkoista.

Toimiva sähköverkko mahdollistaa etätyöt
Artikkeli 01.03.2021

Loma-asuntojen ja mökkien sähköistyksen merkitys on noussut samalla, kun ihmiset ovat siirtyneet tekemään etätöitä kaupunkiasuntonsa ulkopuolelle. Verkkopalveluyhtiöt ovat parantaneet sähkönjakelun varmuutta ja myös ajanmukaistaneet sähköliittymiä työelämän tarpeisiin.