Glögijuustokakku on joulun juhlakauden maistuva yllättäjä

Glögijuustokakku on joulun juhlakauden maistuva yllättäjä

13.11.2025

Joulun herkulliset klassikot saavat uuden twistin: piparkakkupohja ja mausteinen glögitäyte toimivat mainiosti hurmaavassa glögijuustokakussa, joka ilahduttaa niin silmiä kuin makuhermoja.

Monikäyttöinen glögi hurmaa keittiössä

Ihanan tuoksuinen ja makuinen glögi ei enää kuulu vain mukiin – se on vallannut jouluiset maut jäätelöistä marmeladeihin ja suklaisiin. Glögi maistuu kekseissä ja löytääpä myös jouluinen glögillä maustettu sillikin tiensä monen ruokapöytään. Tai oletko kokeillut sipulin marinoimista – ripaus glögiä joukkoon?

Nyt glögi pääsee myös jälkiruokapöydän kruunuksi glögijuustokakkuun, jossa piparkakkupohja ja mausteinen glögitäyte lyövät kättä täydellisessä jouluharmoniassa. Glögi ei ole pelkästään joulunajan maku vaan toimii muutenkin.

 

Juustokakku hurmaa aina

Glögijuustokakku on yhtä aikaa juhlava ja näyttävä tarjottava. Pintaa voi koristella granaattiomenansiemenillä, kuivatuilla appelsiiniviipaleilla tai vaikka pienillä pipareilla. Juustokakku on myös ihanan suussa sulavaa ja raikasta. Joulun taika on taas läsnä – se maistuu nyt glögiltä ja piparilta.

Monet jouluiset herkut on mahdollista toteuttaa myös gluteenittomina, vegaanisina tai laktoosittomina.

 

Glögijuustokakku

Piparkakkupohja kohtaa mausteisen glögitäytteen – joulun makuhetki valmiina tarjoiltavaksi.

Pohja

150 g pipareita
50 g Valio voita

Täyte

4 liivatelehteä
2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
1 tl kanelia
2 rkl Valio tummaa glögiä
2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
3 rkl sokeria

Kiille

3 dl Valio tummaa glögiä
3 liivatelehteä

Koristeluun

valkosuklaata
glögimausteita

Yhdistä murskatut piparkakut ja sulatettu voi. Taputtele seos Ø 22–23 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Laita täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta kanelilla. Kuumenna glögi kiehuvaksi pienessä kattilassa ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada seos rahkan joukkoon ja sekoita. Makeuta sokerilla. Nostele lopuksi kermavaahto rahkaseoksen joukkoon. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Valmista kiille: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna 1/2 dl glögiä kiehuvaksi. Sulata liivatteet siihen. Lisää joukkoon loppu, kylmä glögi ja kaada varovasti tai lusikoi hyytyneen kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 1 tunti.

Koristele kakku: Pursota valkosuklaasulalla kakun reunaan renkaita ja tee kokonaisista glögimausteista koristeasetelma. Kakusta tulee noin 12 annosta.

Resepti: Valio Oy

 

Teksti: Liisa Kortelainen
Kuva: Valio Oy

 


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#datahub #energiansäästö #kotona #sähkönsäästö  

Omasta energiankulutuksesta ollaan kiinnostuneita

Suomalaiset ovat viimeisen vuoden aikana toden teolla kiinnostuneet omasta energiankulutuksestaan. Säästöjä on haettu ja kulutusta siirretty hetkiin, jolloin sähköä on runsaammin ja edullisemmin tarjolla. Yhteisen asian eteen on tehty töitä...

#kajave #mahdollistaja #sähköverkko #toimitusvarmuus  

Helikopterilla sähkökatkoja vastaan

Kajave varmistaa sähkönjakelua karsimalla puiden oksia voimalinjojen läheisyydessä marraskuun aikana. Työ tehdään matalalla, johtokatujen yllä lentävällä helikopterilla, johon on kiinnitetty moniteräsaha.

#astettaalemmas #energiatehokkuus #kotona  

Kun tiedät voit toimia: TUTUSTU OMAAN ENERGIANKULUTUKSEESI

Tiedätkö, miten paljon kodissasi kuluu sähköä, vettä ja lämmitysenergiaa vuodessa, kuukaudessa, viikossa tai vuorokaudessa? Tiedätkö mihin vuorokauden aikaan kulutat eniten? Nämä asiat kannattaa selvittää, sillä vasta sen jälkeen voit itse ...