Helikopterilla sähkökatkoja vastaan

Helikopterilla sähkökatkoja vastaan

08.11.2022

Kajave varmistaa sähkönjakelua karsimalla puiden oksia voimalinjojen läheisyydessä marraskuun aikana. Työ tehdään matalalla, johtokatujen yllä lentävällä helikopterilla, johon on kiinnitetty moniteräsaha.

Marraskuun aikana neljällä eri reitillä tehtävän huoltotyön tarkoituksena on, etteivät sähkölinjojen suuntaan kasvavat oksat ylettyisi talven lumikuorman painosta johdoille. Moniteräsahalla varustettu helikopteri on sähkölinjojen vieripuiden karsinnassa nopea ja kustannustehokas menetelmä, koska korkealla olevien oksien karsinta ei onnistu metsurityönä maasta.

Työturvallisuus on karsinnassa tärkeää. Siksi mukana työssä on myös maastossa liikkuva ammattilainen.

– Maassa liikkuva työntekijämme on varmistamassa työn sujuvaa etenemistä, sanoo Kajaven rakennuttajapäällikkö Aki Palo.

Matalalla lentävästä helikopterista syntyy kohteissa hetkellistä meluhaittaa. – Toivomme kärsivällisyyttä maatiloilla, joiden eläimet saattavat pelästyä melua.

Lennot on suunniteltu toteutettavaksi 9.-31. marraskuuta. Lentojen aikataulut voivat kuitenkin vielä muuttua keliolosuhteista johtuen. Varsinkin kovat tuulet ja jäätävä sade voivat estää turvallisen lentämisen.

 

Kopterioksinnan alueet ja suunnitellut ajankohdat:

Ajankohta: 9.–18.11.

Alue Suomussalmella: Riihivaara, Palovaara, Näätävaara, Myllylahti, Pärsämönranta, Aittojärvi.

Tämän jälkeen oksinta jatkuu Hyrynsalmella Salokylän alueella.

 

Ajankohta: 16.–31.11.

Alue Ristijärvellä: Pyhäntä–Härmänmäki

Alue Kajaanissa: Hatulanmäki–Halla-aho

Lisätietoja voi kysellä sähköpostilla asiakaspalvelu@kajave.fi tai puhelimitse 010 192 800.

 


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#datahub #energiansäästö #kotona #sähkönsäästö  

Omasta energiankulutuksesta ollaan kiinnostuneita

Suomalaiset ovat viimeisen vuoden aikana toden teolla kiinnostuneet omasta energiankulutuksestaan. Säästöjä on haettu ja kulutusta siirretty hetkiin, jolloin sähköä on runsaammin ja edullisemmin tarjolla. Yhteisen asian eteen on tehty töitä...

#astettaalemmas #energiatehokkuus #kotona  

Kun tiedät voit toimia: TUTUSTU OMAAN ENERGIANKULUTUKSEESI

Tiedätkö, miten paljon kodissasi kuluu sähköä, vettä ja lämmitysenergiaa vuodessa, kuukaudessa, viikossa tai vuorokaudessa? Tiedätkö mihin vuorokauden aikaan kulutat eniten? Nämä asiat kannattaa selvittää, sillä vasta sen jälkeen voit itse ...

#kajave #mahdollistaja #toimitusvarmuus  

Hyviä uutisia Puolangalta — kytketään valtakunnan verkkoon aikataulussa

Uuden sähkölinjan rakentaminen Seitenoikealta Lietekylään on edennyt ripeästi. Parannustöiden ajan varayhteydellä ollut Puolangan taajama voidaan näillä näkymin kytkeä valtakunnan verkkoon suunnitellusti kesäkuun lopussa.

Katso myös nämä aihepiirit!

#astettaalemmas #datahub #energiansäästö #energiatehokkuus #kajave #kotona #mahdollistaja #sähkönsäästö #sähköverkko #toimitusvarmuus