Lumikuormasta johtuneet viat on saatu korjattua

Lumikuormasta johtuneet viat on saatu korjattua

14.01.2022

Kainuun alueella sähkölinjoille kertyneen lumikuorman ja linjoille kaatuneiden puiden aiheuttamat sähkönjakeluhäiriöt on pääosin saatu korjattua.

Keskiviikkona alkanut sään vaihtelu, lauhtuminen ja kovat tuulet aiheuttivat ongelmia sähkönjakeluun Kainuussa.  Hetkellinen häiriö Pyhännällä ja Siikalatvan Kestilän alueella vei sähköt enimmillään 3 300 asiakkaalta neljän minuutin ajaksi.  Häiriöt on nyt saatu korjattua.

– Töitä on tehty läpi vuorokauden, jotta sähköt saatiin palautettua asiakkaille, kertoo käytönjohtaja Marko Manninen Kajavelta.

Sää lauhtui ja sulatti lunta johdoilta vain alavilla mailla, muualla lumikuormaa kertyy edelleen sähköjohdoille. Lumikuorma voi aiheuttaa vikoja vielä lähivuorokausien aikana, ja niiden korjaukseen on varauduttu. Kuurapartiointi ja lumen kopistelu johdoilta jatkuu tänään ja ensi viikolla.

Helikopteri paikantaa mahdollisia vikapaikkoja ja sahaushelikopteri avustaa sähkölinjoille taipuneiden puiden raivauksessa.

 

Ilmoita johtojen päälle kaatuneista puita

Jos huomaat sähköjohdoille kallistuneita puita tai alas painuneita johtoja, pyydämme, että ilmoitat havaintosi meille. Hengenvaaran vuoksi lunta eikä kallistuneita puita saa yrittää poistaa omatoimisesti.

Soita Kajaven maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500 (24 h). Odota, että puheluusi vastataan tai se yhdistyy nauhoitettuun häiriöinfoon, jonne voit jättää viestin esimerkiksi kaatuneen puun sijainnista.

Vahingonkorvausilmoituksia voi tehdä verkkosivuillamme 14.1. alkaen.

Osa sähkökatkoista on kestänyt yli 12 tuntia, jolloin asiakkaalle maksetaan ns. vakiokorvaus. Summa hyvitetään asiakkaalle sähkölaskun yhteydessä.

Sähköverkon ajantasaisen tilanteen voi tarkistaa Kajaven sähkökatkokartalta.

Lisätietoja:
käytönjohtaja Marko Manninen +358 50 401 5198

 


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#kajave #mahdollistaja #toimitusvarmuus  

Kajave uudistaa sähköverkkoa – kesäkauden työmaat löytyvät hankekartalta

Kajave parantaa Kainuun sähköverkon toimitus- ja säävarmuutta monella työmaalla kevään, kesän ja syksyn aikana. Suurimmat eli korvausinvestointihankkeet on merkitty verkossa olevaan hankekarttaan. –Teemme pitkäjänteistä työtä verkon kehitt...

#kajave #mahdollistaja #toimitusvarmuus  

Kajave Oy:n ja Loiste Lämmön asiakaspalvelukumppani vaihtuu

Sähköverkkoyhtiö Kajaven ja kaukolämpöyhtiö Loiste Lämmön asiakaspalvelun ja teknisen asiakaspalvelun tuottaa jatkossa Call Waves Solutions Finland Oy.

#kajave #mahdollistaja #toimitusvarmuus  

Kajaven asiakkaat pääsevät nyt kehittämään sähköverkkoa – vuoropuhelu on tärkeää

Verkkopalveluyhtiö Kajave kutsuu asiakkaansa mukaan kehittämään toimitusvarmempaa verkkoa. – Haluamme kuulla asiakkaidemme näkemyksiä, jotta voimme rakentaa entistä toimitusvarmempaa sähköverkkopalvelua, kertoo Kajaven verkostopäällikkö Ann...