Tilaa maksuton kaapelinäyttö ennen kuin alat kaivuhommiin – vältät vahingot

Tilaa maksuton kaapelinäyttö ennen kuin alat kaivuhommiin – vältät vahingot

09.06.2022

Maata kaivaessa piilee aina riski sähköverkon vaurioitumisesta. Kaivutyön tekijällä on velvollisuus selvittää, onko alueella mahdollisesti maakaapeleita.

Suunnittelitpa isompaa urakkaa tai pientä kaivutyötä, sinulla on velvollisuus selvittää, onko työmaan alueella maakaapeleita. Jos kaapeliin osuu töitä tehdessä, seuraukset voivat olla jopa hengenvaaralliset. Vioittuneesta tai katkenneesta kaapelista saattaa saada kovan sähköiskun. Vahingon korvaamisesta voi myös koitua kustannuksia, ellei kaivaja ole noudattanut velvollisuuttaan.

Seuraukset on helppo välttää, kun tilaat kaivualueelle maksuttoman kaapelinäytön. Tilauksen jälkeen kenttätyöntekijä saapuu paikalle ja merkitsee kaapelin kulkureitin maastoon – näin voit ryhtyä työhön turvallisin mielin.Miten tilaat kaapelinäytön?

Kaapelinäyttö tilataan Geomatikk Finlandin verkkoportaalista, osoitteesta verkkoselvitys.fi
Toimi näin:

1. Klikkaa portaaliin
2. Rekisteröidy käyttäjäksi (edellyttää pankkitunnusta tai mobiilivarmennetta).
3. Kirjaudu sisään.
4. Etsi osoite ja merkitse alue, jolla aiot kaivaa. Palvelusta näet, onko alueella maakaapelia.
5. Jos alueella on kaapelia, tilaa kaapelinäyttö viimeistään neljä arkipäivää ennen työn alkamista.

Jos alueella työskentely vaatii erityisjärjestelyjä tai kaapeli kulkee vedessä, tee kaapelitiedustelu hyvissä ajoin – mielellään kaksi viikkoa ennen töiden aloitusta.

Verkkoselvityksen neuvonta palvelee puhelinnumerossa 075 7580 700 (arkisin klo 7.30–15.30). Samassa numerossa päivystetään ympäri vuorokauden yllättävien vaaratilanteiden varalta.Mitä kaapelinäyttö maksaa?

Kajaven sähköverkon piirissä olevien maakaapeleiden ja asiakkaiden omistamien liittymiskaapelien näyttö on ilmaista, kun se tilataan viimeistään neljä arkipäivää ennen kaivutyötä. Lähempänä kaivuajankohtaa tilattu pikanäyttö on maksullinen.Entä jos kaivutöissä käy vahinko?

Jos kaivuri tai lapio osuu maakaapeliin, poistu heti sen läheisyydestä. Vaikka kaapeli ei olisi näkyvästi vaurioitunut, ilmoita asiasta heti Kajaven vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500 (24 h).

 

Lisätietoja: Marko Manninen, käytönjohtaja, Kajave Oy, puh. 040 401 5198.

 


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#kajave #mahdollistaja #toimitusvarmuus  

Hyviä uutisia Puolangalta — kytketään valtakunnan verkkoon aikataulussa

Uuden sähkölinjan rakentaminen Seitenoikealta Lietekylään on edennyt ripeästi. Parannustöiden ajan varayhteydellä ollut Puolangan taajama voidaan näillä näkymin kytkeä valtakunnan verkkoon suunnitellusti kesäkuun lopussa.

#kajave #mahdollistaja #toimitusvarmuus  

Kajave tarkastaa sähköverkkoja – kopterilennoista hetkellistä meluhaittaa

Kajave aloittaa jälleen juhannuksen jälkeen sähköverkkojensa rutiinitarkastukset. Helikopterilla tehtävistä tarkastuslennoista aiheutuu hetkellistä meluhaittaa.

#kajave #mahdollistaja #toimitusvarmuus  

Kajaven asiakaspalveluajat muuttuvat

Kajave Oy:n asiakaspalveluiden aukioloajat muuttuvat 30. toukokuuta, kun Call Waves Solutions Finland Oy aloittaa yhteistyökumppaninamme.

Katso myös nämä aihepiirit!

#kajave #mahdollistaja #toimitusvarmuus