Kajave uudistaa sähköverkkoa – kesäkauden työmaat löytyvät hankekartalta

Kajave uudistaa sähköverkkoa – kesäkauden työmaat löytyvät hankekartalta

18.05.2022

Kajave parantaa Kainuun sähköverkon toimitus- ja säävarmuutta monella työmaalla kevään, kesän ja syksyn aikana. Suurimmat eli korvausinvestointihankkeet on merkitty verkossa olevaan hankekarttaan. –Teemme pitkäjänteistä työtä verkon kehittämiseksi. Tavoitteenamme on parantaa sähkönjakelun toimitusvarmuutta Kajaven verkkoalueella entisestään, sanoo rakennuttamis- ja hankintapäällikkö Eetu Niskanen sähköverkkoyhtiö Kajave Oy:stä.

Kesän 2022 suurimmat työmaat ovat jo käynnistyneet. Seitenoikealta Puolangalle rakennetaan 110 kilovoltin (kV) sähkölinjaa. Kajaanissa uusitaan Lohtajan sähköasema, ja Kuhmossa välillä Multikangas–Petäjälahti runkoilmajohto muutetaan maakaapeliksi. Sotkamon Vuokatissa kaapeloidaan keskijänniteverkkoa ja rakennetaan uusia puistomuuntamoja. Sähkönjakeluverkon rakentamishankkeet parantavat sähkönsiirtokapasiteettia ja sähköverkon säävarmuutta. Näiden korvausinvestointihankkeiden lisäksi jatkuvat eri vaiheissa olevat projektit kaikissa verkkoalueen kunnissa sekä pienemmät sähköverkon kunnostus- ja ylläpitotyöt verkkoalueella.

Johtokatuja raivataan säännöllisesti lähes joka kunnassa Kajaven verkkoalueella. Johtokatujen raivauksessa puusto poistetaan käyttöoikeuden mukaiselta johtokadulta. Raivattu puusto on maanomistajan omaisuutta. Johtokatujen raivauskohteet löytyvät Kajaven hankekartalta.

 

Hankekartta kertoo työmaan sijainnin

Hankekartta kertoo työmaan perustiedot eli mitä tehdään, milloin, miten työ etenee ja kuka siitä vastaa. Kartalta voi hakea työmaita osoitteen tai oman sijainnin perusteella. Hankkeiden perustiedot ja urakoinnista vastaavan tahon yhteystiedot löytyvät myös lähellä työmaita sijaitsevista työmaatauluista.

Asiakkaat saavat suunnitelluista sähkönjakelukeskeytyksistä tekstiviesti-ilmoituksen, kunhan on ilmoittanut Kajaven OmaEnergia -palvelussa puhelinnumeronsa. 

Kartalta näkyy, missä maakaapeloidaan ja milloin rakennetaan uutta ilmajohto. Kartalta näkee myös johtokatujen raivaukset, joilla ennaltaehkäistään myrskyjen ja lumikuormien aiheuttamia vaurioita sähköverkolle.

Hankekartan osoite: https://hankekartta.kajave.fi/ikp

 

Lisätietoja:
Rakennuttamis- ja hankintapäällikkö Eetu Niskanen, Kajave Oy, puh. 050 381 6512  


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#datahub #energiansäästö #kotona #sähkönsäästö  

Omasta energiankulutuksesta ollaan kiinnostuneita

Suomalaiset ovat viimeisen vuoden aikana toden teolla kiinnostuneet omasta energiankulutuksestaan. Säästöjä on haettu ja kulutusta siirretty hetkiin, jolloin sähköä on runsaammin ja edullisemmin tarjolla. Yhteisen asian eteen on tehty töitä...

#kajave #mahdollistaja #sähköverkko #toimitusvarmuus  

Helikopterilla sähkökatkoja vastaan

Kajave varmistaa sähkönjakelua karsimalla puiden oksia voimalinjojen läheisyydessä marraskuun aikana. Työ tehdään matalalla, johtokatujen yllä lentävällä helikopterilla, johon on kiinnitetty moniteräsaha.

#astettaalemmas #energiatehokkuus #kotona  

Kun tiedät voit toimia: TUTUSTU OMAAN ENERGIANKULUTUKSEESI

Tiedätkö, miten paljon kodissasi kuluu sähköä, vettä ja lämmitysenergiaa vuodessa, kuukaudessa, viikossa tai vuorokaudessa? Tiedätkö mihin vuorokauden aikaan kulutat eniten? Nämä asiat kannattaa selvittää, sillä vasta sen jälkeen voit itse ...

Katso myös nämä aihepiirit!

#astettaalemmas #datahub #energiansäästö #energiatehokkuus #kajave #kotona #mahdollistaja #sähkönsäästö #sähköverkko #toimitusvarmuus