Enerke ja Eltel ovat Kajaven sähköverkon kunnossapidon ja viankorjauksen sopimuskumppanit

Enerke ja Eltel ovat Kajaven sähköverkon kunnossapidon ja viankorjauksen sopimuskumppanit

23.09.2020

Kajave on kilpailuttanut urakoitsijat sähköverkon kunnossapidon, viankorjauksen sekä sähkömittarien asennus- ja liittymätöiden osalta. Valitut kumppanit ovat Enerke Oy ja Eltel Networks Pohjoinen Oy.

Kajave tilaa sopimuskumppaneiltaan kunnossapito-, viankorjaus-, mittarointi- ja asiakaspalvelun kenttätyöt. Vuoden 2023 loppuun asti kestävillä sopimuksilla on kahden vuoden optiokausi. 

– Olemme hakeneet kilpailutuksen kautta markkinoiden parhaat ja kustannustehokkaimmat osaajat sähköverkkojen ennakoivaan kunnossapitoon ja viankorjaukseen, Kajaven toimitusjohtaja Heikki Juntunen sanoo.   

Aiemmin vastuu Kajaven laajan sähköverkkoalueen kunnossapidosta ja vian korjauksesta oli yhdellä toimijalla. 

– Nyt vahvistamme yhdessä molempien kumppaneiden kanssa toimitusvarmuutta ja sähköverkkopalveluiden jatkuvuudenhallintaa. Myös viankorjauksen resurssit skaalautuvat kumppaneiden kautta esimerkiksi myrskyjen ja lumikuormien aiheuttamien suurhäiriöiden aikana, hankkeesta vastaava projektipäällikkö Eetu Niskanen toteaa.  
 

Uusi toimintatapa otetaan käyttöön hallitusti ja hyvässä yhteistyössä  

– Enerkellä on vahva kokemus sopimukseen kuuluvista työkokonaisuuksista. Sopimuksen myötä saamme toteuttaa osaamistamme myös näillä osa-alueilla Kajaven verkkoalueella. Odotamme innolla yhteistyön jatkamista Kajaven kanssa ja tarkoituksemme on löytää yhdessä uusia entistä sujuvampia toimintamalleja, sanoo Enerken toimitusjohtaja Janne Huotari

– Eltelillä ja Kajavella on pitkä, menestyksekäs yhteistyö takana. Olemme iloisia, että se saa jatkoa uuden sopimuksen myötä. Vahvuuksiamme tulevat jatkossakin olemaan riittävä, paikallinen ja osaamisestaan ylpeä henkilöstö. Myös tarjoamamme osaava, tekninen asiakaspalvelu on asiakkaallemme tärkeä lisäarvo, sanoo toimitusjohtaja Juha Luusua, Eltel Networks Pohjoinen Oy. 

Kajavella on kunnossapidettävää sähköverkkoa yhteensä 13 300 kilometriä eli yli kolme prosenttia Suomen sähköverkosta. Lisäksi Kajaven verkkoalue on harvaan asuttua, jolloin verkon pituus asukasta kohden on huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi taajamiin keskittyvissä sähköverkoissa. Asukastiheys Kajaven alueella on vain 3,6 asukasta neliökilometrillä, kun koko maan luku on yli 17 asukasta.   

Lisätietoja 
Kajave Oy, projektipäällikkö Eetu Niskanen, puh. 050381 6512, eetu.niskanen@loiste.fi

 

Yritykset lyhyesti: 

Kajave Oy 
Kajave on osa Loiste-energiakonsernia ja palvelee asiakkaitaan sähkön jakelussa Kainuun ja osittain Pohjois-Pohjanmaan verkkoalueella. Yhtiö vastaa verkkoalueellaan sähkön toimittamisesta, sähköverkon rakennuttamisesta, käytöstä ja kunnossapidosta sekä näihin liittyvien palvelujen ostosta. Koko konsernilla on 200 000 asiakasta ja vuonna 2019 liikevaihto oli yli 156 M €. Loiste-konsernin omistavat Kajaanin kaupunki, Sotkamon kunta ja Kanerva Energia Oy. Toimipisteemme sijaitsevat Espoossa, Kajaanissa ja Rovaniemellä. 

Enerke Oy   
Enerke suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää sähkönjakelu-, ulkovalaistus- sekä tietoliikennejärjestelmiä pääasiassa verkkoyhtiöiden, kuntien ja teollisuuden tarpeeseen. Luotettavana, vastuullisena ja kilpailukykyisenä toimijana varmistamme asiakkaidemme palveluiden toiminnan kaikissa olosuhteissa.  

Enerkellä on toimipisteitä sopimusalueella Kajaanissa ja Kuhmossa sekä laajasti muualla Itä- ja Keski-Suomen alueella. Enerke työllistää sähköverkostotöissä yli 200 omaa työntekijää sekä noin 200 henkilöä kumppaniyrityksien kautta. Haemme parhaillaan lisävahvistusta useilla alueilla. 

Eltel Networks Pohjoinen Oy 
Eltel Networks Pohjoinen Oy on osa Eltel-konsernia. Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja sähkö- ja tietoliikenneverkkotoimialalla. Tarjoamme laajan valikoiman palveluita ulottuen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista aina kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin saakka. Haluamme osallistua kestävämmän ja toimivamman huomisen rakentamiseen nykyisille ja tuleville sukupolville. Eltelissä työskentelee noin 6,200 työntekijää, joista Suomessa 1,500. Liikevaihtomme oli 1,1 miljardia euroa vuonna 2019 ja osakkeemme on listattu Nasdaq Tukholmassa. 
 


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#kajave #mahdollistaja #toimitusvarmuus  

Insplan tuottaa Kajavelle sähköverkon tarkastukset sekä kunnossapidon projektivalvonnan

Kajave on kilpailuttanut sähkönjakelu- ja alueverkon kunnossapitotarkastukset, kunnossapidon suunnittelun sekä projektivalvonnan.

#kajave #mahdollistaja #toimitusvarmuus  

Uuno tuhosi, mutta kaikki toimii taas

Viime viikon torstaina riehunut Uuno-ukkosmyrsky kaatoi repi ja katkoi puita sillä seurauksella että osa alueen asukkaista joutui olemaan ajoittain ilman sähköjä. Valtaosa sähköverkon vioista saatiin korjattua jo heti torstaina, vaikka ukko...

#kajave #mahdollistaja #toimitusvarmuus  

Jenny Martiskainen: Sähköalalla on paljon mahdollisuuksia

Jenny Martiskainen teki opiskellessaan valinnan, jota ei ole katunut, vaikka tekninen ala on edelleen jostain syystä miesvaltaista. Hän hehkuttaa Kajaanilaisen Loiste-yhtiöiden työilmapiiriä ja työtään, jossa vastaa Kajaven sähköverkkojen u...

Katso myös nämä aihepiirit!

#kajave #mahdollistaja #toimitusvarmuus