Kajave tarkastaa sähköverkkoja – kopterilennoista hetkellistä meluhaittaa

Kajave tarkastaa sähköverkkoja – kopterilennoista hetkellistä meluhaittaa

22.06.2022

Kajave aloittaa jälleen juhannuksen jälkeen sähköverkkojensa rutiinitarkastukset. Helikopterilla tehtävistä tarkastuslennoista aiheutuu hetkellistä meluhaittaa.

Maanantaina 27.6. alkavilla lennoilla tarkastetaan keskijännitelinjaa noin 400 kilometrin ja 110 kilovoltin sähkölinjaa 200 kilometrin matkalta. Keskijännitelinjan tarkastuslentoja tehdään Puolangan eteläpuolella, Hyrynsalmen ja Suomussalmen välisellä Sakaran alueella, Suomussalmen taajaman itäalueella sekä Raatteentiellä ja sen pohjoispuolella. 110 kilovoltin sähkölinjat tarkastetaan Vaalan, Kestilän, Pyhännän, Kajaanin ja Sotkamon alueilla.

Helikopteri lentää matalalla, ja tarkastuksista aiheutuu hetkellistä meluhaittaa. Maatilojen sijainti ja niillä olevat tuotantoeläimet huomioidaan lentoreiteillä.

– Vältämme alueita, joilla on tuotantoeläimiä. Emme lennä tarpeettomasti sellaisten alueiden yläpuolella, kertoo rakennuttamispäällikkö Aki Palo Loiste-yhtiöiltä.

Kajave tarkastaa sähköverkkonsa vuosittain joko maasta tai ilmasta. Tarkastettavat alueet vaihtelevat kunnossapito-ohjelman mukaan.

Tarkastuslennot pyritään toteuttamaan viimeistään 7.7.2022 mennessä.

Lisätiedot
Rakennuttamis- ja hankintapäällikkö Eetu Niskanen, Kajave Oy, eetu.niskanen@loiste.fi

 


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#kajave #mahdollistaja #toimitusvarmuus  

Tilaa maksuton kaapelinäyttö ennen kuin alat kaivuhommiin – vältät vahingot

Maata kaivaessa piilee aina riski sähköverkon vaurioitumisesta. Kaivutyön tekijällä on velvollisuus selvittää, onko alueella mahdollisesti maakaapeleita.

#kajave #mahdollistaja #toimitusvarmuus  

Kajaven asiakaspalveluajat muuttuvat

Kajave Oy:n asiakaspalveluiden aukioloajat muuttuvat 30. toukokuuta, kun Call Waves Solutions Finland Oy aloittaa yhteistyökumppaninamme.

#kajave #mahdollistaja #toimitusvarmuus  

Lyhyitä sähkökatkoja Paltamon taajamassa – teemme huoltotöitä

Huoltotoistä voi aiheutua lyhyitä sähkökatkoja Paltamon taajamassa 30.5. ja 1.6.2022 aamulla kello 6 aikaan.

Katso myös nämä aihepiirit!

#kajave #mahdollistaja #toimitusvarmuus