Kajave tarkastaa sähköverkkoja – kopterilennoista hetkellistä meluhaittaa

Kajave tarkastaa sähköverkkoja – kopterilennoista hetkellistä meluhaittaa

22.06.2022

Kajave aloittaa jälleen juhannuksen jälkeen sähköverkkojensa rutiinitarkastukset. Helikopterilla tehtävistä tarkastuslennoista aiheutuu hetkellistä meluhaittaa.

Maanantaina 27.6. alkavilla lennoilla tarkastetaan keskijännitelinjaa noin 400 kilometrin ja 110 kilovoltin sähkölinjaa 200 kilometrin matkalta. Keskijännitelinjan tarkastuslentoja tehdään Puolangan eteläpuolella, Hyrynsalmen ja Suomussalmen välisellä Sakaran alueella, Suomussalmen taajaman itäalueella sekä Raatteentiellä ja sen pohjoispuolella. 110 kilovoltin sähkölinjat tarkastetaan Vaalan, Kestilän, Pyhännän, Kajaanin ja Sotkamon alueilla.

Helikopteri lentää matalalla, ja tarkastuksista aiheutuu hetkellistä meluhaittaa. Maatilojen sijainti ja niillä olevat tuotantoeläimet huomioidaan lentoreiteillä.

– Vältämme alueita, joilla on tuotantoeläimiä. Emme lennä tarpeettomasti sellaisten alueiden yläpuolella, kertoo rakennuttamispäällikkö Aki Palo Loiste-yhtiöiltä.

Kajave tarkastaa sähköverkkonsa vuosittain joko maasta tai ilmasta. Tarkastettavat alueet vaihtelevat kunnossapito-ohjelman mukaan.

Tarkastuslennot pyritään toteuttamaan viimeistään 7.7.2022 mennessä.

Lisätiedot
Rakennuttamis- ja hankintapäällikkö Eetu Niskanen, Kajave Oy, eetu.niskanen@loiste.fi

 


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#datahub #energiansäästö #kotona #sähkönsäästö  

Omasta energiankulutuksesta ollaan kiinnostuneita

Suomalaiset ovat viimeisen vuoden aikana toden teolla kiinnostuneet omasta energiankulutuksestaan. Säästöjä on haettu ja kulutusta siirretty hetkiin, jolloin sähköä on runsaammin ja edullisemmin tarjolla. Yhteisen asian eteen on tehty töitä...

#kajave #mahdollistaja #sähköverkko #toimitusvarmuus  

Helikopterilla sähkökatkoja vastaan

Kajave varmistaa sähkönjakelua karsimalla puiden oksia voimalinjojen läheisyydessä marraskuun aikana. Työ tehdään matalalla, johtokatujen yllä lentävällä helikopterilla, johon on kiinnitetty moniteräsaha.

#astettaalemmas #energiatehokkuus #kotona  

Kun tiedät voit toimia: TUTUSTU OMAAN ENERGIANKULUTUKSEESI

Tiedätkö, miten paljon kodissasi kuluu sähköä, vettä ja lämmitysenergiaa vuodessa, kuukaudessa, viikossa tai vuorokaudessa? Tiedätkö mihin vuorokauden aikaan kulutat eniten? Nämä asiat kannattaa selvittää, sillä vasta sen jälkeen voit itse ...

Katso myös nämä aihepiirit!

#astettaalemmas #datahub #energiansäästö #energiatehokkuus #kajave #kotona #mahdollistaja #sähkönsäästö #sähköverkko #toimitusvarmuus