Perheelle, tavaroille ja lähes kaikelle sopiva polkupyörä

Perheelle, tavaroille ja lähes kaikelle sopiva polkupyörä

23.05.2022

Laatikkopyörä on toimiva ratkaisu lapsiperheille. Sillä kulkevat niin lapset kuin tavarat kotiovelta päiväkodin tai koulun ovelle ja helposti myös kaupan kautta. Tästä tulee myös yksi pyörätyypin nimistä, perhepyörä. Perhepyörällä lapsi kulkee mukana helposti jo syntymästä lähtien.

– Laatikkopyörä on monipuolinen. Se sopii monipuolisesti harrastuksiin ja perheen matkoihin. Liikkuminen on vaivattomampaa kuin autolla ja sillä pääsee aina ovelta ovelle, ilman parkkiongelmia ja pahoja ruuhkia, miettii Pauli Salminen, joka on perustanut pyöräilyharrastuksen myötä myös Liikkuva Laatikko -nimisen pyöräliikkeen.

– Usein mietitään milloin perhepyörä kannattaisi hankkia. Minusta se kannattaa hankkia jo ennen vauvan syntymää, jolloin pyörän käyttöön ehtii tottua rauhassa. Tiedän perheitä, jotka ovat hakeneet vauvan syntymän jälkeen kotiin perhepyörällä.

 

Laatikkopyörä sopii moneen

Laatikollinen pyörä taipuu moneen. Lasten lisäksi sillä kulkevat niin ostokset kuin harrastusvälineet. Laatikko voi olla joko kuomulla suojattuna tai avonaisena. – Laatikkopyörä on oikeastaan ainoa vaihtoehto pienimpien lasten kuljettamiseen. On vain kyse siitä, miten laatikko varustellaan.

Laatikkopyörässä saa niin lapset kuin tavarat tarvittaessa säältä suojaan. Laatikon peitteeksi on tarjolla erilaisia suojakuomuja. – Lasten kuljettamisessa onkin usein tärkeintä saada heidät säältä suojaan. Laatikollinen pyörä on kuin lastenvaunut, mutta sillä pääsee paljon pidemmälle kuin vaunuja työntäen, muistuttaa Salminen.

– Laatikkopyörä on minusta usein paras vaihtoehto liikkumiseen. Sähköavusteisuus tekee siitä myös mukavamman. Viisi vuotta sitten oli vielä haasteellista myydä sähköavusteita pyörää, mutta nyt tilanne on kääntynyt aivan päinvastoin. Ilman sähköavustusta pyörän myyminen on vaikeaa.

 

Laatikkopyörä on pitkäikäinen

Usein epäillään lasten kyllästyvän laatikkopyörän kyydissä olemiseen heti kun vähän kasvavat.

– Tietenkin he liikkuvat myös omalla pyörällä, mutta kokemuksesta voin sanoa, että 10-vuotiaskin tulee vielä mielellään kyytiin, kun mennään yhdessä harrastuksiin. Laatikkopyörä on lapsille myös parempi ja turvallisempi paikka kuin pyörän peräkärry. Polkijan edessä olevassa laatikossa he ovat koko ajan valvonnan alla.

– Pyörän käyttö ei myöskään lopu lasten kasvamiseen. Itse ajan suurimman osan ajoista laatikollisella pyörällä, vaikka kyydissä ei olekaan lapsia. Tällä on helppo kuljettaa kaikki harrastustavarat tai isotkin ostokset kotiin. Laatikkoon mahtuu helposti ostoskärryllinen tavaraa ja laatikkopyörällä ne kulkevat mukavasti kaupasta suoraan kotiovelle, muistuttaa Pauli Salminen.

 

Teksti: Ari J. Vesa
Kuva: Liikkuva Laatikko

 


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#aurinkopaneeli #energiansäästö #energiavinkki #sähköauto #sähköinen liikenne #tulevaisuus  

Älyä sähköauton lataamiseen ja aurinkopaneelien ohjaukseen

Kotien sähkönkäyttö halutaan joustavammaksi ja älykkäämmäksi. Tulevaisuudessa oman kotitalouden sähkönkäytön kustannuksiin vaikutetaan älyllä ja joustavuudella. Jo nyt pörssisähköä käyttävät ovat ohjanneet sähkönkäyttöään mahdollisimman pal...

#sähköauto #sähköinen liikenne  

Suomen ensimmäinen sähkörekka latautuu akkuun säilötyllä aurinkoenergialla

Sähköinen liikenne on kasvanut vauhdilla jo henkilöauto- ja linja-autopuolella. Nyt laajeneminen jatkuu logistiikkaan. Muutamia lähijakeluautoja on jo käytössä, nyt sähkö saapuu rekkaliikenteeseen. Kun kokonaisuuteen lisätään sähkövarastoja...

#hyvinvointi #kotona #viihde-elektroniikka  

Aivotreeniä avarakatseisesti: Digipelaaminen ei ole iästä kiinni

Myönteinen koukuttuminen digipeleihin antaa ikäihmisille iloa, muistille virikkeitä ja sosiaalista kanssakäymistä. Pelimahdollisuuksia on valtavasti. Rakentaisitko uudenajan yhteiskunnan tai tulisiko sinusta taalakaukalojen kingi?

Katso myös nämä aihepiirit!

#sähköauto #sähköinen liikenne #turvallisuus #moottorilämmitys #laiteuutuudet #sähköpyörä #energiavinkki #tulevaisuus #vapaalla #sähköpotkulauta #kotona #energiatehokkuus #viihde-elektroniikka #energiansäästö #sähkölentokone #hyvinvointi #ilmastonmuutos #aurinkopaneeli