Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin

Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin

12.01.2022

Säätilan muutos on aiheuttanut vikoja sähköverkkoon jo nyt. Vikojen korjaus on käynnissä.

Sähköverkkoyhtiö Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin Kainuussa.

– Säätila on haastava, mutta olemme varautuneet viankorjaukseen lisäresurssein koko sähköverkkoalueella, kertoo käytönjohtaja Marko Manninen Kajavesta.

Keskiviikon ja torstain väliselle yölle on ennustettu lumi- ja räntäsadetta Kainuuseen.  Kun lämpötila lauhtuu, sähköjohdoilla olevan lumikuoman paino kasvaa märästä suojalumesta johtuen ja se altistaa johtoja herkemmin vahingoille. Ensi yöksi on luvattu myös kovaa ja puuskaista tuulta, jonka pelätään kaatavan puita sähköjohdoille.

 

Huonoon keliin on varauduttu suunnitelmallisesti

Kajave on kumppaneineen tehnyt tehostetusti lumenpoistoa sähkölinjoilta ja poistanut linjoille kallistuvia puita joulukuun puolivälistä asti.

– Maastossa on työskennellyt kahden kumppanimme nelisenkymmentä sähköasentajaa ja kymmenkunta metsuria poistamassa kuuraa johtimista ja johdoille kallistuvia puita. Mahdollisia vikapaikkoja on havainnoitu helikopterin avulla, kertoo käytönjohtaja Manninen Kajavesta. Lisäksi käytössä on myös sahakopteri, jonka avulla poistetaan johdoille vaarallisia räippapuita ja latvuksia.

Kajavella on sähköverkkoa yhteensä noin 13 500 kilometriä eli yli kolme prosenttia Suomen sähköverkosta.

 

Ilmoita meille, jos huomaat johtojen päälle kaatuneita puita

Jos huomaat sähköjohdoille kallistuneita puita tai alas painuneita johtoja, pyydämme, että ilmoitat havaintosi meille. Hengenvaaran vuoksi lunta eikä kallistuneita puita saa yrittää poistaa omatoimisesti.

Soita Kajaven maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500 (24 h). Odota, että puheluusi vastataan tai se yhdistyy nauhoitettuun häiriöinfoon, jonne voit jättää viestin esimerkiksi kaatuneen puun sijainnista.
Kiitämme aktiivisia asiakkaitamme vikapaikkojen ilmoituksista. 

Sähköverkon ajantasaisen tilanteen voi tarkistaa Kajaven sähkökatkokartalta. Neuvoja sähkökatkojen varalle löytyy Kajaven verkkosivuilta

Lisätietoja käytönjohtaja Marko Manninen +358 50 401 5198.
 


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#kajave #mahdollistaja #toimitusvarmuus  

Lumikuormasta johtuneet viat on saatu korjattua

Kainuun alueella sähkölinjoille kertyneen lumikuorman ja linjoille kaatuneiden puiden aiheuttamat sähkönjakeluhäiriöt on pääosin saatu korjattua.

#energiantuotanto  

Päästöttömän sähkön tuotanto uuteen ennätykseen

Talouden nopea elpyminen nosti sähkönkulutuksen vuonna 2021 koronaa edeltävälle tasolle. Lisääntyneestä sähköntarpeesta huolimatta nousi päästöttömän sähkön tuotanto uuteen ennätykseen, 87 prosenttiin.

#datahub #turvallisuus  

Turvallisesti sähkömarkkinoilla

Suomalaisilla sähkömarkkinoilla otetaan helmikuussa 2022 käyttöön vähittäismarkkinoiden tiedonvaihtojärjestelmä, datahub. Järjestelmään tallennetaan sähköä ostavan kuluttajan ja sähkön käyttöpaikan tiedot. Uudistuksen jälkeen sähkön käyttöö...

Katso myös nämä aihepiirit!

#datahub #energiantuotanto #energiapolitiikka #energiatehokkuus #energiavinkki #hyvinvointi #ilmastonmuutos #kajave #kaukolämpö #kesämökki #kodinkone #kolumni #kotona #laiteuutuudet #Laskiainen #lämpö #mahdollistaja #osaaminen #piha #puutarha #resepti #sahkolasku #sähkö #sähköasennukset #sähköhammasharja #sähkönsiirto #sähköverkko #sähkövero #testi #toimitusvarmuus #tulevaisuus #turvallisuus #työ #valaistus #vapaalla #verkkopalvelu #viihde-elektroniikka #ystävänpäivä